Novo vrijeme stavlja pred cjelokupno gospodarstvo sve novije zahtjeve i postavlja nove zadatke. Pritom se sve više skraćuje raspoloživo vrijeme za donošenje odluka pa usporedno s tim raste i potreba za kvalitetnim i pouzdanim informacijama. Da bi što bolje odgovorio tim zahtjevima Zavod stalno proširuje sadržaj i oblik svojih proizvoda, kao potencijalne osnovice za sve prostorno orijentirane informacijske sustave.

Zavod za fotogrametriju izvodi vlastitim osobljem i opremom sve poslove s područja geodetske djelatnosti, primjenjujući - osim klasičnih geodetskih postupaka - aerofotogrametriju, terestričku fotogrametriju i tehnologiju satelitskog globalnog pozicioniranja instrumentarijem vrhunskih svjetskih proizvođača. Podaci se obrađuju digitalno, a izrada planova i karata se izvodi u visoko automatiziranim procesima. Stalno prateći tehnološki razvoj i znanstvena dostignuća u našoj djelatnosti i sustavno osposobljavajući mladi inženjerski kadar, pripremamo se za izazove sutrašnjice.

Kompetentnost na području geodetske djelatnosti Zavod za fotogrametriju dokazuje mnoštvom izvršenih radova u proteklih 50 godina te bogatim iskustvom oslonjenim na vrsnu stručnu i tehnološku osnovicu.

Oglašavanje slobodnih radnih mjesta

Zavod za fotogrametrijom d.d. trenutno nema oglašenih slobodnih radnih mjesta.

Kontakt

U slučaju objavljenog natječaja za posao na Zavodu, Vašu molbu i životopis možete poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Podržani formati su .PDF i .DOC.

Molim Vas da životopis bude otvorenog tipa. Bez ustručavanja navedite sve prednosti i sposobnosti koje posjedujete, projekte i zadatke na kojima ste do sada radili te Vaša očekivanja na budućem radnom mjestu. Radujemo se Vašem interesu.

Povijest 1 malaZavod za fotogrametriju utemeljen je 16. studenoga 1961. godine, kao prva samostalna ustanova u Hrvatskoj osposobljena za fotogrametrijsku, ali i svekoliku geodetsku djelatnost. Time su položeni temelji šire praktične primjene suvremene fotogrametrije na tlu Hrvatske te je fotogrametrija - do tada njegovana i razvijana samo u okviru Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - uvedena i u svakodnevnu praksu.

Svoje poslovanje Zavod je započeo 1. siječna 1962. godine, s oko sedamdeset ljudi i oko 500 m2 uredskog te približno isto toliko skladišnog i garažnog prostora, na lokaciji Borongajska cesta 71, gdje se i danas nalazi.

Odmah nakon osnutka Zavod je započeo izvođenjem najrazličitijih radova iz geodetske djelatnosti diljem čitave Hrvatske. U to doba u nas još nije postojala potpuno razvijena mreža osnovnih geodetskih točaka, stoga su radovi triangulacije i nivelmana u početnom razdoblju predstavljali najznačajniji dio djelatnosti Zavoda. Vrlo brzo se djelatnost Zavoda za fotogrametriju proširila na radove nove katastarske izmjere, komasacija i primjenjene geodezije, a nešto kasnije i na područje opće i tematske kartografije te na područje izradbe dokumentacije za očuvanje objekata graditeljske baštine metodama terestričke fotogrametrije.

Povijest 2 malaTrudeći se da što bolje prati opći trend, Zavod je od svog utemeljenja posvećivao znatnu pažnju modernizaciji opreme i unapređivanju proizvodnih procesa. Već ranih sedamdesetih godina Zavod je među prvima na ovim prostorima nabavio elektrooptičke daljinomjere, čime je znatno unaprijeđen proces izvođenja terenskih geodetskih radova. Pribavljena su i prva elektronička računala te je ubrzo zatim pokrenut proces automatske obrade podataka. U početku je bilo skromno, da bi do današnjih dana bio dosegnut prag suvremenih procesa automatske obrade podataka, oslonjenih na obučeni stručni kadar i vrsnu hardversku i softversku podršku.

Krajem osamdesetih godina, promjenama u zakonodavstvu, stvorene su mogućnosti za privatizaciju vlasništva. Zavod je postupak pretvorbe vlasništva uspješno dovršio na način utvrđen zakonom te je transformiran u dioničko društvo sa stopostotnim udjelom privatnog kapitala i propisno registriran 14. siječnja 1993. godine. Dioničari-osnivači, njih sveukupno 98, bili su gotovo svi tadašnji zaposlenici te manji broj bivših zaposlenika Zavoda.

Povijest 3 malaPovijest 4 malaPovijest 5 mala